El Mebhuh suikastinin arkasında Mossad
Der Spiegel, son sayısını Kassam komutanlarından Mahmud el Mebhuh suikastine ayırdı. Dergi, el Mebhuh suikastinin arkasında duran kişilerin, daha önceden de benzeri suikastler düzenleyen Mossad ajanlarının olduğunu yazdı.
Diğer yandan Birleşik Arap Emirlikleri kaynakları, Filistin Yönetimi’ne bağlı iki Filistinlinin el Mebhuh suikastinde kilit rol oynadıklarını belirtti.
Katar’da yayınlanan Arab gazetesinin haberine göre Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile görüşen BAE Devlet Güvenlik Müsteşarı Şeyh Mansoor Bin Zayed Al Nahyan, suikastle ilgili tüm detayları paylaştığını yazdı.
Gazetenin haberine göre Nahyan, Filistin Yönetimi’ne bağlı olan iki Filistinlinin, suikasti gerçekleştiren Mossad’a lojistik hizmet verdiğini söyledi. Uzmanlara göre Mebhuh’un 19 Ocak 2009 tarihinde saat 15:30′da Dubai’de olacağını Filistinli iki kişi suikast timine daha önceden haber verdi. Bundan ötürü tim, 19 Aralık’ta gece 01:30′dan itibaren Dubai’ye gelmeye başladılar ve akşam 20:25 sularında da suikasti gerçekleştirdiler.
Nahyan, suikaste karıştıkları tespit edilen iki Filistinliden ötürü Mahmud Abbas yönetimini kınarken, diplomatik ilişkileri olan Mısır üzerinden de İsrail’i kınadığı öğrenildi. Arap gazetesi Nahyan’ın suikastten sadece Mossad başkanı Meir Dagan’ı değil aynı zamanda İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’yu da sorumlu tuttuğu bildirildi.
Diğar yandan Dubai Emniyet Müdürü Dahi Halfan Temimi, suikast timini telefon trafiğini dikkate alan emniyet güçlerinin suikastte Mossad izini güçlendiren yeni delillere ulaştıklarını açıkladı.
İngiliz The Times gazetesi, 20 Ocak’ta Dubai’de bir otel odasında şehit edilen Hamas liderlerinden Mahmud El Mabbuh’un ülkeye İngiliz pasaportuyla giriş yapan Mossad Ajanlarınca öldürüldüğünü yazdı. Dubaili emniyet yetkilisi Dafi Halfan, bu kişilerden dokuzunun İngiliz, birinin Fransız ve diğerinin ise Alman pasaportuyla ülkeye giriş yaptıklarını söyledi. Gazete ayrıca, İsrailli ajanların suikastlarda Avrupa ülkelerinin pasaportlarını kullandıklarının herkes tarafından bilinen bir gerçek olduğunu vurguladı. İngiliz The Times gazetesi, 20 Ocak’ta Dubai’de bir otel odasında ölü bulunan Hamas liderlerinden Mahmud El Mabbuh’un ülkeye İngiliz pasaportuyla giriş yapan bazı kişilerce öldürüldüğünü ve bu kişilerin Dubai polisi tarafından arandığını yazdı. The Times, Dubai polisine dayandırdığı haberinde ülkeye giriş yapan 11 kişinin arandığını yazdı. Gazeteye açıklamalarda bulunan Dubaili emniyet yetkilisi Dafi Halfan, bu kişilerden dokuzunun İngiliz, birinin Fransız ve diğerinin ise Alman pasaportuyla ülkeye giriş yaptıklarını ve zanlıların her yerde arandıklarını söyledi.
Temimi, İsrail ile İngiltere istihbaratı arasında güçlü bilgi paylaşımı olduğunu hatırlatarak İngiltere’nin suikastten habersiz olmasının mantıklı bir açıklama olmayacağını belirttti. Ingiltere nin kesinlikle haberi oldugu biliniyor fakat kabul etmeyenler suanda ortbas etmek icin elinden geleni yapiyor. Ajanlara pasaportlari kim verdi ?
İngiltere Dışişleri Bakanlığı’ndan sızan bilgilere göre bakanlık, suikastten bir kaç saat önce haberdar oldu. Fakat suikastte kimin nerede ve nasıl hedef alınacağına ilişkin bilgisi yoktu. Ama bilindigi gibi Ingiletere de calkandi yapan haber ise ajanlarin Ingiliz Pasaportu oldugu soylentileri ise cok kuvvetli cunku unutulmamasi gereken Ingiliz Konsoloslugu Israil!
Bunun yanı sıra suikast timi içerisinde Almanya pasaportunu kullanan zanlının pasaportunun diplomatik pasaport olduğu açığa çıktı.
Hamas, bugün yayınladığı basın açıklamasında suikasti gerçekleştirenlerin Avrupalı ve hatta Fetihli kişiler olmasına rağmen suikastin asıl sorumlusunun İsrail olduğunu vurguladı. isra haber
